Local

Nearly two years after FBI raid, Borrego Health sues former executives, staff and contractors

Σχεδόν δύο χρόνια μετά από κρατικούς και ομοσπονδιακούς πράκτορες έκανε έφοδο σε σουίτα κλινικών και γραφείων υγείας Borrego που συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, οι ηγέτες του προσβάλλουν άτομα που λένε ότι τον εξαπάτησαν και τις κοινότητες που εξυπηρετούσε.

Ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του Watchdog

Λάβετε ερευνητικά ρεπορτάζ και δημοσιογραφία δεδομένων από την κομητεία του Σαν Ντιέγκο και όχι μόνο.

Ενδέχεται περιστασιακά να λαμβάνετε διαφημιστικό περιεχόμενο από το San Diego Union-Tribune.

Σε μια μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, το Borrego Community Health Foundation, το οποίο λειτουργεί δεκάδες κλινικές στις κομητείες Riverside και San Diego ως Borrego Health, κατηγόρησε παλαιότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στελέχη και εργολάβους για εκβιασμό, απάτη, νεποτισμό, υπερβολική αποζημίωση και κραυγαλέα αυτοεξυπηρέτηση.

Η μήνυση κατηγορεί δεκάδες πρώην αξιωματούχους και εργολάβους για κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων από τη φιλανθρωπική οργάνωση και παραποίηση αρχείων για να δημιουργήσουν υπερβολικά έσοδα. Οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν για να διεξάγουν επικερδείς επιχειρήσεις που ωφέλησαν λίγους εκλεκτούς χωρίς να ενημερώσουν το διοικητικό συμβούλιο, ανέφερε η μήνυση που κατατέθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

«Ενώ η Borrego Health προσπαθούσε να ολοκληρώσει την αποστολή της παροχής υγειονομικής περίθαλψης σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, ορισμένα άτομα και οντότητες, τόσο εντός όσο και εκτός του Borrego Health, διέλυσαν χρήματα από το Borrego Health που θα έπρεπε να είχαν ωφελήσει την κοινότητα που εξυπηρετεί», αναφέρει η καταγγελία. .

Η μήνυση κατατέθηκε βάσει του νόμου Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, ή RICO, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1970 για την καταπολέμηση των συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτός ο χαρακτηρισμός επιτρέπει στους ενάγοντες να εισπράττουν σημαντικά περισσότερα χρήματα για αποζημίωση εάν επικρατήσουν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη νομική καταγγελία, η οποία εκτείνεται σε 154 σελίδες χωρίς να περιλαμβάνει δεκάδες εκθέματα, αδίστακτα στελέχη και πωλητές πούλησαν «άχρηστα περιουσιακά στοιχεία» στην Borrego Health σε διογκωμένες τιμές.

Επίσης, συνήψαν μονόπλευρες συμβάσεις, διέπραξαν και κάλυψαν απάτες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και κατέβαλαν στους εαυτούς τους και στα μέλη των οικογενειών τους υπερβολικούς μισθούς, ισχυρίζεται η μήνυση.

Οι «εσωτερικοί» του Borrego Health προσπάθησαν επίσης να αγοράσουν ένα country club χωρίς να το πουν στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, είπαν οι δικηγόροι της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

«Αυτά τα ίδια άτομα και οντότητες εργάστηκαν ακούραστα για να καλύψουν τα παραπτώματα τους και μέχρι πρόσφατα τα κατάφεραν με επιτυχία», ανέφερε η αγωγή.

Η Sandra Hansberger, η οποία προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου της Borrego Health, είπε ότι η μήνυση είναι ένα από τα πολλά βήματα που λαμβάνει ο οργανισμός για την αντιμετώπιση εσωτερικών αδικημάτων από προηγούμενους ηγέτες και εργολάβους.

«Είμαι τρομοκρατημένη με το πώς τα άτομα εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις τους σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για δικό τους προσωπικό όφελος», είπε σε μια δήλωση. «Είναι καιρός να αναλάβουμε αυτή τη δράση για να ρίξουμε φως σε αυτές τις δραστηριότητες, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Η αγωγή κατονομάζει ως κατηγορούμενους τουλάχιστον 39 πρώην μέλη και στελέχη του διοικητικού συμβουλίου, πωλητές, οδοντιατρικούς παρόχους και άλλους. Τους τελευταίους μήνες, η Borrego Health απέλυσε αρκετά από τα ανώτερα στελέχη της και αντικατέστησε ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έχει απαντήσει ακόμη στη μήνυση, σύμφωνα με τα αρχεία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, αλλά αρκετοί έχουν αρνηθεί προηγουμένως ότι έκαναν οτιδήποτε ανάρμοστο.

Μεταξύ άλλων, η μήνυση κατονομάζει ως κατηγορούμενο τον επί χρόνια δικηγόρο υγείας και διευθύνοντα σύμβουλο του Borrego, Mikia Wallis, ο οποίος απολύθηκε το 2020.

Ονομάζει επίσης την Karen Hebets, μια πρώην αντιπρόεδρο της Borrego Health, η οποία είναι επίσης χήρα του Bruce Hebets, ο οποίος προηγήθηκε της Wallis ως Διευθύνων Σύμβουλος και έχτισε τη μικροσκοπική ιατρική κλινική της ερήμου σε ένα από τα μεγαλύτερα ομοσπονδιακά εξειδικευμένα κέντρα υγείας του έθνους ή FQHC.

Τα FQHC είναι ομοσπονδιακά καθορισμένες οντότητες που λαμβάνουν υψηλότερες κρατικές αποζημιώσεις για την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε φτωχές και αγροτικές οικογένειες. Ο Bruce Hebets πέθανε το 2019.

Ούτε ο Wallis ούτε η Karen Hebets μπόρεσαν να επικοινωνήσουν για σχόλια την περασμένη εβδομάδα.

Το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου Chuck Kimball, επίσης κατηγορούμενος, αρνήθηκε να σχολιάσει όταν έφτασε στο σπίτι του στο Julian.

Ο Daryl Priest, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος του El Cajon, οι εταιρείες του οποίου εισέπρατταν εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ενοίκια και χρεώσεις από την Borrego Health, δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Λίγο μετά την έρευνα των γραφείων της Premier Healthcare Management από το FBI, ο Nicholas Priest -ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο γιος του Daryl Priest- εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την έρευνα.

«Είμαστε περήφανοι για τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχουμε σε όλους τους πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένου του Borrego, και αν η σχέση μας είναι υπό εξέταση, τότε ανυπομονούμε να συναντηθούμε μαζί τους για να συζητήσουμε τις υπηρεσίες μας και τη σχέση μας», έγραψε ο Nicholas Priest, επίσης κατηγορούμενος στο η νέα αγωγή.

Ο Mike Hickok, ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου που κατονομάζεται στην καταγγελία, είχε πει προηγουμένως στο The San Diego Union-Tribune ότι κρίσιμες πληροφορίες του αποκρύπτονταν παρόλο που στο παρελθόν υπηρετούσε στην εκτελεστική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Hickok αναφέρεται στην αγωγή να επισημαίνει ότι οι συμφωνίες τιμολόγησης και μίσθωσης της Borrego Health με εταιρείες που ανήκουν στον Priest ήταν ακατάλληλα μυστικές και πολύ ακριβές.

«Προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή σε αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια και δεν έφτασα πουθενά μέχρι που ο Borrego Sun (άρχισε) να τα εκθέτει», έγραψε σε ένα email που αναφέρεται στην αγωγή.

Η Borrego Sun, μια ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα με έδρα το Borrego Springs, έχει αναφέρει καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από στελέχη της Borrego Health εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τους ισχυρισμούς που υποστηρίζονται τώρα από τη φιλανθρωπική οργάνωση στην ομοσπονδιακή αγωγή.

Φανταστικές χρεώσεις

Η μήνυση κατονομάζει επίσης ως κατηγορούμενους περισσότερους από δώδεκα οδοντιάτρους, οι οποίοι κατηγορούνται για επανειλημμένες υπερτιμολόγηση για υπηρεσίες, καθώς και για κατάθεση λογαριασμών που ο ΜΚΟ αποκαλεί «ψευδείς και απατηλούς».

Σε μια περίπτωση, ένας συμβασιούχος οδοντίατρος χρέωσε το Borrego Health για 26 επισκέψεις για έναν μόνο ασθενή τον Μάιο του 2019, παρόλο που υπήρχαν μόλις 22 εργάσιμες ημέρες εκείνο τον μήνα, αναφέρει η καταγγελία.

Παρά την αμφισβητήσιμη χρέωση, η Premier Healthcare Management εξέταζε και ενέκρινε τακτικά τέτοια τιμολόγια, προσθέτει η μήνυση.

Η καταγγελία που υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα δεν σχετίζεται με άλλη μήνυση της Borrego Health που κατατέθηκε πέρυσι εναντίον του ιδιοκτήτη του σε αρκετές κλινικές — ακίνητα που μισθώθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα από εταιρείες που ανήκουν στον Priest.

Αυτή η αγωγή, η οποία επίσης εκκρεμεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 18 εκατομμυρίων δολαρίων για τα διογκωμένα ενοίκια που διαπραγματεύτηκε ο Priest με τον εκλιπόντα CEO της Hebets.

«Οι όροι μίσθωσης είναι ασυνείδητοι και θα οδηγούσαν στην εκτροπή εκατομμυρίων δολαρίων «υπερ-FMR» (ενοικίαση δίκαιης αγοράς) από χρήματα από ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενα προγράμματα υγείας σε οντότητες που ανήκουν σε φίλο του Διευθύνοντος Συμβούλου», ισχυρίζεται η αγωγή του 2021.

Οι δημοσίως διαθέσιμες φορολογικές δηλώσεις δείχνουν ότι η Borrego Health πλήρωσε πολλά χρήματα στους ανώτερους ηγέτες της.

Πέρυσι, για παράδειγμα, η Wallis έλαβε περισσότερα από 614.000 $ σε βασική αμοιβή. Ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος Edgar Bulloch συγκέντρωσε $353.000 για λίγο περισσότερους από οκτώ μήνες υπηρεσίας. Το 2019, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανέφερε ότι είχε 245 υπαλλήλους που ο καθένας κέρδισε περισσότερα από 100.000 $ εκείνο το έτος, αριθμός που έπεσε στους 188 πέρυσι.

Στην τελευταία φορολογική κατάθεσή της που καλύπτει τους 12 μήνες που έληξαν τον Ιούνιο του 2021, η Borrego Health αποκάλυψε επίσης δημόσια ότι είχε μια σειρά από μέλη της οικογένειας και συγγενείς βασικών στελεχών και αξιωματικών στη μισθοδοσία. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης ανέφερε περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς που καταβλήθηκαν σε 10 άτομα που σχετίζονται με «ενδιαφερόμενα άτομα».

Το Borrego Community Health Foundation οργανώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να λειτουργήσει μια ενιαία ιατρική κλινική στο Borrego Springs, τη μικρή κοινότητα που δεν έχει ενσωματωθεί στη βορειοανατολική γωνία της κομητείας San Diego.

Αν και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ξεκίνησε με τη μία κλινική, επεκτάθηκε γρήγορα. Υπό την ηγεσία του αείμνηστου Hebets, η Borrego Health εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους αγροτικής υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ετήσια έσοδα που ανέρχονται συνολικά σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Επιδρομή του FBI, του Υπουργείου Δικαιοσύνης της πολιτείας

Τον Οκτώβριο του 2020, δεκάδες πράκτορες του FBI και ερευνητές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια εκτέλεσαν εντάλματα ταυτόχρονης έρευνας σε πολλές κλινικές υγείας Borrego καθώς και στα εταιρικά γραφεία της Premier Healthcare Management, της εταιρείας ιατρικών τιμολόγησης της Priest.

Η Union-Tribune ανέφερε στη συνέχεια ότι μια οδοντιατρική κλινική Borrego Health στο Desert Hot Springs – μια πόλη της κομητείας Riverside με μόλις 30.000 κατοίκους – είχε καταγράψει 445.000 επισκέψεις από οδοντιατρικούς ασθενείς το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020.

Μια άλλη κλινική στο El Cajon ανέφερε περίπου 225.000 επισκέψεις οδοντιατρικών ασθενών το ίδιο έτος, έδειξαν εσωτερικά αρχεία υγείας Borrego που ελήφθησαν από την Union-Tribune.

«Τα χρήματα βγήκαν γρήγορα και με μανία, και οι άνθρωποι που έβγαζαν τα χρήματα ζαλίζονταν με τις σκέψεις για το πόσο προσοδοφόρα είναι αυτή η επιχείρηση», είπε στην εφημερίδα τότε η Μάρθα Ντάιχλερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Borrego Health. «Ήταν σαν ένα τρένο με ταχύτητα που ξέφυγε από τον έλεγχο».
Δεν έχουν ανακοινωθεί ποινικές κατηγορίες από πολιτειακούς ή ομοσπονδιακούς ερευνητές ως αποτέλεσμα των ερευνών του 2020.

Αλλά εβδομάδες μετά την εκτέλεση των εντολών έρευνας, οι ρυθμιστικές αρχές κρατούν ανέστειλε τις πληρωμές Medi-Cal στο Borrego Health. Η απόφαση επηρέασε έντονα τα έσοδα και την ικανότητα του οργανισμού να παρέχει ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Στις αρχές του περασμένου έτους, το Υπουργείο Υπηρεσιών Υγείας της Καλιφόρνια επανέφερε πολλές από τις αποζημιώσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, αν και εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές για οδοντιατρική περίθαλψη συνέχισαν να παρακρατούνται από το κράτος.

Στην ίδια συμφωνία, εγκαταστάθηκε μια ανεξάρτητη οθόνη για να συμβάλει στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς κανονισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

Μείωση εσόδων

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι αλλαγές είχαν αρχίσει να επηρεάζουν τα έσοδα της Borrego Health, τα οποία μειώθηκαν απότομα. Σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση, η φιλανθρωπική οργάνωση έκλεισε δύο κλινικές, σχεδίαζε τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον μιας άλλης εγκατάστασης και απέλυσε περισσότερους από 110 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές φορολογικές δηλώσεις της, τα ετήσια έσοδα μειώθηκαν από 341 εκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020, σε 235 εκατομμύρια δολάρια το πιο πρόσφατο φορολογικό έτος.

Σε μια υπόθεση πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη μήνυση, οι γνώστες της Borrego Health προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μέρος των εσόδων της για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την μη κερδοσκοπική αποστολή της.

Το 2017, ανέφερε η μήνυση, η Borrego Health προσπάθησε να αποκτήσει το De Anza Country Club, μια ιδιωτική ιδιοκτησία που διαθέτει μια λέσχη και εστιατόριο στα μέσα του αιώνα μαζί με ένα γήπεδο γκολφ 72 οπών που με τα χρόνια είχε προσελκύσει ανθρώπους όπως η Marilyn Monroe. Bing Crosby και James Dean.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η συναλλαγή προχωρούσε χωρίς έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, έως ότου ακυρώθηκε αφού ένας εξωτερικός δικηγόρος προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» εάν η συμφωνία προχωρούσε.

Η Borrego Health συνέχισε να κάνει βασικές αλλαγές στις δραστηριότητές της τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο μη κερδοσκοπικός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης τον περασμένο μήνα όρισε τη Rose MacIsaac προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλό της. Ο MacIsaac, ο οποίος εντάχθηκε στην Borrego Health νωρίτερα φέτος ως οικονομικός διευθυντής, θα διατελέσει διευθύνων σύμβουλος μέχρι να βρεθεί ένας μόνιμος διάδοχος.

Η Borrego Health ανακοίνωσε επίσης τον περασμένο μήνα ότι είχε υπογράψει μια επιστολή προθέσεων για τη μεταφορά τριών από τις κλινικές της στην Neighborhood Healthcare, έναν άλλο μη κερδοσκοπικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης που χρηματοδοτείται από την ομοσπονδία.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Arlanza και τα Κέντρα Υγείας Α και Β του Eastside, όλα με έδρα το Riverside, αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης έως την 1η Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Borrego Health σε ανακοίνωση της 7ης Ιουλίου.

Nearly two years after FBI raid, Borrego Health sues former executives, staff and contractors Source link Nearly two years after FBI raid, Borrego Health sues former executives, staff and contractors

Related Articles

Back to top button