Local

Deanna Mackey, New KPBS Boss, to Make $290,000 —10% More Than Male Ex-GM

Η Deanna Mackey επιστρέφει στον πρώην μακροχρόνιο εργοδότη της μετά από επτά χρόνια.
Η Deanna Mackey επιστρέφει στον πρώην μακροχρόνιο εργοδότη της μετά από επτά χρόνια. Εργάστηκε στην KPBS για 25 χρόνια. Φωτογραφία από τον Ken Stone

Πότε Ο Νταγκ Μίρλαντ συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2008 ως KPBS γενικός διευθυντής, μια εθνική αναζήτηση για τον αρχηγό του δημόσιου ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του Σαν Ντιέγκο έδωσε δύο φιναλίστ — Τομ Κάρλο και Deanna Mackey.

Επιστολή CalPERS στην Deanna Mackey σχετικά με τον μισθό της KPBS. (PDF)

Ο Κάρλο έπιασε τη δουλειά. Ο Mackey γελάει το τελευταίο.

Στα τέλη Απριλίου, ο βετεράνος της εκπομπής Mackey ονομάστηκε μόνιμος διάδοχος του Karlo. Δεν ανακοινώθηκε ο βασικός μισθός της — και το γεγονός ότι ξεπερνάει τον Karlo κατά 10%.

Η Mackey, 56 ετών, θα κερδίζει 290.000 $ ετησίως μετά τη μερική απασχόληση από τις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με το CalPERS, θα είναι επίσης επιλέξιμη για ένα ετήσιο επίδομα αξίας «έως και 10% του ετήσιου μισθού σας». Η βασική αμοιβή του Karlo το 2020 ήταν 263.656 $.

(Η Μάκι πρέπει να εγκαταλείψει την ετήσια κρατική της σύνταξη, ύψους σχεδόν 37.000 $, από το να ανέβει στις τάξεις της KPBS μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 2015 ως COO του σταθμού, είπε η CalPERS.)

Ο Mackey, ένας κάτοικος του Πανεπιστημίου της πόλης, παντρεύτηκε τέσσερα χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί Μετάλλιο ανδρείας ναυαγοσώστη Ο Chris Ingalls έγινε ήρωας της ομάδας που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο που συνίδρυσε για να βοηθήσει τις γυναίκες να φτάσουν στο C-σουίτες της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτή η ομάδα – Δημόσια ΜΜΕ Οι γυναίκες στην ηγεσία — έχει μεταξύ των στόχων του να βοηθήσει «την καλύτερη προετοιμασία των γυναικών με δυνατότητες να γίνουν μελλοντικοί CEO/COOs στο σύστημα».

Η Mackey λέει ότι ήταν μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ για το GM, προσλήφθηκαν τον Φεβρουάριο μετά το άλλο εθνική αναζήτηση κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 — ένα χρόνο μετά τη συνταξιοδότηση του Karlo, δίνοντας τη θέση του στην προσωρινή GM Nancy Worlie.

Ο Mackey επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο Adela de la Torre μετά από έλεγχο από μια επιτροπή έρευνας από το προσωπικό του KPBS, τους αντιπροσώπους του πανεπιστημίου και τα μέλη της κοινότητας.

ο δελτίο τύπου λέγοντας την επιλογή της διαφημίστηκε τη Λατινική καταγωγή της. Έγινε «η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ηγήθηκε της KPBS».

Το πλήρες όνομα της Mackey — Deanna Martin Mackey — πρότεινε σε μερικούς ότι το μεσαίο όνομά της προφερόταν Mar-TEEN στα Ισπανικά. Μάλιστα, ο πατέρας της Mackey (Michael Martin) είναι Ιρλανδοαμερικανός, είπε σε συνέντευξή της.

Η ζωντανή μητέρα της Κόνι —που το πατρικό της όνομα είναι Βελάσκεθ— είναι από τη Νικαράγουα.

Όταν η Deanna Maria Martin παντρεύτηκε για πρώτη φορά – με τον Robert Mackey μέχρι το 2009 – πήρε το επίθετό του. Είχαν δύο κόρες και έναν γιο, με το μικρότερο κορίτσι να πηγαίνει σύντομα στο Cal Poly San Luis Obispo.

Η ανακοίνωση γάμου της Deanna Mackey στην Petaluma Argus-Courier
Η ανακοίνωση γάμου της Deanna Mackey στο Petaluma Argus-Courier του

Τώρα είναι η εισερχόμενη αρχηγός της θυγατρικής NPR και PBS του Σαν Ντιέγκο, η Νο 2 ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής (και μερικές φορές Νο. 1 στις βαθμολογίες κοινού). Μια πρόσφατη συνέντευξη αποκαλύπτει τα σχέδια της Mackey για προγραμματισμό, στελέχωση και συγκέντρωση κεφαλαίων — και νέες λεπτομέρειες της προσωπικής της ιστορίας.

Ο Mackey γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και μεγάλωσε στο Petaluma — μία από τις δύο αδερφές. Ήταν πρωταθλήτρια κολυμβήτρια δημοτικού σχολείου με το Petaluma Swim Club, έκανε αγώνες στο σόφτμπολ κοριτσιών και αποφοίτησε από το γυμνάσιο Petaluma το 1983, τακτικό μέλος του Honor Roll.

Η Deanna Martin πόζαρε με την ομάδα της σόφτμπολ σε μια διαφήμιση εφημερίδας του 1981.
Η Deanna Martin πόζαρε με την ομάδα της σόφτμπολ σε μια διαφήμιση εφημερίδας του 1981. Φωτογραφία μέσω gazetes.com

Η απόφοιτος δημοσιογραφίας και πολιτικών επιστημών του SDSU το 1988 (και κορυφαίος συντάκτης της Daily Aztec) παντρεύτηκε τον Robert William Mackey Jr., επόπτη της περιοχής Domino’s Pizza, τον Φεβρουάριο του 1990 στην εκκλησία St. Joseph στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της. Έφτιαξαν το σπίτι τους στη La Jolla.

Αφού εργάστηκε σε ένα περιοδικό νυφικών στο Encinitas, ο Mackey εντάχθηκε στην KPBS το 1990 ως διευθύνων συντάκτης του περιοδικού On Air. Στη συνέχεια ανέβηκε τη σκάλα από τον συντονιστή σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης της KPBS μέχρι τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων για τη γενική διευθύντρια (το 1998) και τελικά τη διευθύντρια σταθμού και την διευθύντρια λειτουργίας (το 2009).

Στην πορεία ίδρυσε Ένα βιβλίο Ένα Σαν Ντιέγκο — συνεργασία με τοπικά συστήματα Βιβλιοθήκης.

Τον Αύγουστο του 2015 έγινε πρόεδρος και εκτελεστική διευθύντρια του 40-σταθμού Δημόσια Τηλεόραση Μεγάλη Ομάδα Αγοράςη οποία «προσπαθεί να αναπτύξει και να εφαρμόσει επιχειρηματικά μοντέλα υψηλού αντίκτυπου, οικονομικά βιώσιμα για δημόσια μέσα ενημέρωσης που μας επιτρέπουν να εξυπηρετούμε καλύτερα τις κοινότητές μας».

Πώς θα κατευθύνει λοιπόν ο Mackey την KPBS σε μια εποχή σπασμένων συνηθειών στα μέσα ενημέρωσης και μείωσης των εσόδων;

Η δημοσιογραφική της αίθουσα θα χαρεί να μάθει ότι δεν υπάρχουν περισσότερες απολύσεις — δύο χρόνια μετά Η KPBS έκοψε τρία μέλη του συνδικαλιστικού προσωπικού και κομμένες ώρες από 15 άλλες στο μισό.

«Δεν το βλέπω ως ανησυχία στο εγγύς μέλλον, με βάση αυτά που έχω δει για τον προϋπολογισμό», είπε ο Mackey σε μια συνέντευξη στην αίθουσα συνεδριάσεων στα τέλη του περασμένου μήνα στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Ίδρυμα Ερευνώνπου λειτουργεί το σταθμό πολυμέσων.

Δεν πιστεύει ότι το κοινό θα παρατηρήσει αλλαγές.

Αλλά ενώ έλαβε συνέντευξη για τη δουλειά, είπε: «Μίλησα για το πού πιστεύω ότι υπάρχουν ευκαιρίες».

Αναγνωρίζοντας ότι ο σταθμός έχει «φανταστικό περιεχόμενο» και κάνει «πολύ καλή δουλειά υπηρετώντας την κοινότητα», η Mackey είπε ότι θα εξέταζε τρόπους για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο κοινό «πιο βαθιά» και να δημιουργήσει «περισσότερες εμπειρίες για αυτούς γύρω από το περιεχόμενο, είτε πρόκειται για γεγονότα είτε για εικονικές εμπειρίες κ.λπ.».

Προσδιόρισε την κοινότητα των Λατίνων και τους νέους για δέσμευση, ειδικά το SDSU και άλλους φοιτητές.

Ο Mackey επιβεβαίωσε ότι η KPBS εργάζεται για να ενισχύσει τις ισπανικές πηγές στις αναφορές της — με στόχο το 35% αυτών που αναφέρονται στις ιστορίες.

«Δεν ξέρω για την κατάστασή του, αλλά ξέρω ότι στο στρατηγικό σχέδιο του σταθμού αναφέρεται λεπτομερώς η διαφοροποίηση των πηγών του σταθμού», είπε, «και ακόμη και όταν ήμουν εδώ πριν από επτά χρόνια, ο σταθμός κινούνταν προς αυτό. .»

Η Deanna Mackey, ποζάροντας έξω από το SDSU Research Foundation, θα ηγηθεί της θυγατρικής PBS και NPR 180 μελών.
Η Deanna Mackey, ποζάροντας έξω από το SDSU Research Foundation, θα ηγηθεί της θυγατρικής PBS και NPR 180 μελών. Φωτογραφία από τον Ken Stone

Ονόμασε «πολύ σημαντικό» να υπάρχει πηγή από όλα τα στοιχεία της κοινότητας. «Και η κοινότητα των Λατίνων στο Σαν Ντιέγκο είναι μεγάλη και αυξάνεται».

Η Mackey είπε ότι θα απαντούσε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ποικιλομορφία της δημοσιογραφικής αίθουσας «σε μερικούς μήνες γιατί εξακολουθώ να συναντώ όλους. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι από τότε που έφυγα πριν από επτά χρόνια που δεν ξέρω καν».

(Ένας από τους στόχους της είναι να συναντήσει όλους, “είτε αυτοπροσώπως είτε ουσιαστικά τους επόμενους έξι μήνες”, είπε. Διεξάγει κατ’ ιδίαν συναντήσεις τώρα.)

Η KPBS έχει δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να συγκεντρώσει χρήματα — τροποποιώντας τις ραδιοφωνικές της «διακοπές δεσμεύσεων» με την πάροδο των ετών καθώς και αναζητώντας δωρητές μεγάλων χρημάτων μέσω του σχεδιασμού ακινήτων και των διαθηκών. Όμως ο Mackey λέει ότι ο σταθμός θα «συνεχίσει να κάνει» περισσότερες επενδύσεις στην ψηφιακή συγκέντρωση κεφαλαίων.

«Το μελλοντικό κοινό θα προέρχεται από το ψηφιακό», είπε. «Επομένως, για να σχεδιάσετε το μέλλον, πρέπει να συνεχίσετε να εξυπηρετείτε το κοινό που έχετε, αλλά αναγνωρίζετε ότι σχεδόν η πλειονότητα των θεατών κάτω των 65 ετών έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του σταθμού μας και άλλων σταθμών μέσω κατ’ απαίτηση, μέσω ροής, μέσω ψηφιακών υπηρεσιών .»

Λόγω της πανδημίας, είπε, η ψηφιακή πρόσβαση στο KPBS γίνεται «ακόμη πιο γρήγορα από όσο περίμεναν όλοι».

Δημοσιογραφική αίθουσα KPBS
Το newsroom του KPBS. Ευγενική παραχώρηση SDSU

Ο σταθμός των 60.000 μελών πρέπει να προσελκύει μεγάλο και διαφορετικό κοινό, είπε.

«Είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία, πολύ ευρύτεροι σε ηλικία στα ψηφιακά. Είναι πιο εθνοτικά και φυλετικά διαφορετικοί στο ψηφιακό», είπε ο Mackey. «Έτσι, το να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά τα κοινά, να ανακαλύψουμε πώς να τα κάνουμε να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο πιο ψηφιακά και να νιώθουν αρκετά αφοσιωμένοι ώστε να δίνουν (χρήματα) ψηφιακά, είναι πραγματικά το μέλλον».

Αυτό θα συνεπαγόταν λιγότερη εξάρτηση από αυτό που ορισμένοι ακροατές θεωρούν ενοχλητικές παραβιάσεις δεσμεύσεων;

«Δεν ξέρω ακόμη πώς ακριβώς αυτό επηρεάζει την υπόσχεση εκπομπής», είπε. “Πιστεύω ότι πολλά από τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν ήταν αρκετά πρόσφατα και έτσι όλοι οι σταθμοί παλεύουν με το πώς δημιουργείτε αυτή την ισορροπία.”

Σίγουρα, η KPBS θα συνεχίσει να έχει δύο βραχίονες συγκέντρωσης κεφαλαίων — μια προσπάθεια μικρών χορηγών και ένα τμήμα ανάπτυξης μεγάλων χορηγών.

«Νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και τα δύο», είπε. «Οι μεγάλοι χορηγοί επιτρέπουν τη χρηματοδότηση έργων που μπορεί να μην ήταν δυνατό να χρηματοδοτηθούν γρήγορα — είτε πρόκειται για κεφάλαιο είτε για πρωτοβουλίες. Οι κύριοι δωρητές μπορεί να είναι ιδιώτες ή μπορεί να είναι οικογενειακά ιδρύματα ή χορηγοί κ.λπ.».

Ένα άλλο πράγμα που είναι απίθανο να αλλάξει είναι η εστίαση του KPBS στις τοπικές ειδήσεις και τις πολιτιστικές πληροφορίες. Αυτό το μονοπάτι χάραξε ο Karlo, ο οποίος επέκτεινε την αίθουσα σύνταξης, και τους επεξεργαστές που διοχετεύουν προγράμματα (όπως «Ένας τρόπος με λέξεις») που ήταν κοινοπρακτικά σε εθνικό επίπεδο.

Αυτό είναι σε αντίθεση με τους τρεις κύριους σταθμούς παραγωγής — τον GBH της Βοστώνης, τον WNET της Νέας Υόρκης και τον WETA της DC.

«Ως COO (με την GM Karlo), συνεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε το newsroom και νομίζω ότι σε αυτήν την αγορά, η ανάγκη για ειδήσεις και η ανάγκη για ισορροπημένο περιεχόμενο όπως το KPBS παρέχει είναι πραγματικά κρίσιμη», είπε ο Mackey. «Νομίζω ότι δεν είναι ότι η KPBS δεν μπορούσε να δημιουργήσει περιεχόμενο που να είναι εθνικό, αλλά σίγουρα από την πλευρά των ειδήσεων. Οι ιστορίες τους καταλήγουν στο NPR και στο «NewsHour». Αλλά η βασική ανάγκη σε αυτήν την κοινότητα τώρα είναι να εξυπηρετείται τοπικά».

Αλλά επιφυλάσσονται αλλαγές inewsourceτο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με κύριο συνεργάτη την KPBS.

«Νομίζω ότι εξελίσσεται γιατί όταν επιστρέφουμε στο κτίριο, καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να ενσωματωθούν πια», είπε ο Mackey. «Αλλά θα υπάρχει ακόμα η συνεργασία περιεχομένου, για την οποία είμαι πολύ χαρούμενος».

(Τα κεντρικά γραφεία της KPBS στο 5200 Campanile Drive στο ανατολικό άκρο του SDSU υποβάλλονται σε 50 εκατομμύρια δολάρια, 56.000 τετραγωνικά πόδια ανακαίνιση και επέκταση. Το «μη περιγραφή» του κτιρίου έχει ονομαστεί «μονότονο, γκρίζο και καταθλιπτικό». Αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.)

Οι NPR και PBS έχουν επικριθεί για μια υποτιθέμενη φιλελεύθερη προκατάληψη.

Το ιστορικό ψηφοφορίας της Deanna Mackey στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο.
Το ιστορικό ψηφοφορίας της Deanna Mackey στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο. (PDF)

Η Mackey – πρώην Δημοκρατική που την τελευταία δεκαετία έχει εγγραφεί ως “No Party Preference” και American Independent – αναφέρει τη δημοσιογραφική της κατάρτιση όταν ρωτήθηκε για το πώς το KPBS θα εξισορροπήσει την πολιτική κάλυψη στην εποχή του Big Lie.

«Θα έλεγα ότι ο σταθμός έχει την υποχρέωση να ακούσει και τις δύο πλευρές», είπε. «Επομένως, προφανώς, εάν είστε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων… εάν έχουμε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών… να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε».

Αλλά βασίζεται στους δημοσιογράφους και τους συντάκτες της για να ελέγξουν τις πληροφορίες που θα έλεγε ένα άτομο σε μια συνέντευξη και «να τους καλέσουν – εάν δεν είναι ακριβείς».

“Νομίζω ότι το είδαμε πρόσφατα στο NPR”, είπε ο Mackey. «Έγινε πολύ επιδέξια, με έναν υποψήφιο που υποστήριζε πολλές πληροφορίες που απλώς… δεν είναι αληθινές και όχι πραγματικές».

Λέει ότι ένας υπάλληλος του KPBS θα έπρεπε να απαντήσει: «Το λες αυτό, αλλά το [vetted] τα γεγονότα… δείχνουν αυτό» κάτι άλλο. «Αυτό συμβαίνει και στον κόσμο δεν αρέσει, αλλά νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση να λέμε την αλήθεια».

Ένα θέμα στο οποίο αμφιταλαντεύεται: Η νέα της δουλειά θα ήταν η τελευταία της;

«Θα έλεγα μάλλον», άρχισε. «Ξέρεις, είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή τη δουλειά. Είναι απολύτως τιμή μου που μπορώ να επιστρέψω και να είμαι ο ηγέτης και να εφαρμόσω μια κουλτούρα ένταξης με το προσωπικό και αφοσίωσης με το κοινό και τα μέλη μας».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στον λούτσο. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Δεν το σχεδιάζω. Δεν το περιμένω. Οπότε δεν ξέρω.”

Deanna Mackey, New KPBS Boss, to Make $290,000 —10% More Than Male Ex-GM Source link Deanna Mackey, New KPBS Boss, to Make $290,000 —10% More Than Male Ex-GM

Related Articles

Back to top button