Local

COVID vaccine rate among young children in Pomona shows ‘heartbreaking’ disparities – Daily Bulletin

Kur Jenny Rosales mësoi në nëntor Vaksina e koronavirusit Pfizer do të ishte në dispozicion për dy fëmijët e saj të vegjël, ajo nuk po nxitonte t’i inokulonte. Nëna 43-vjeçare Pomona as që e kishte menduar të merrte një plumb në atë moment.

Fëmijët e saj, Jocelyn 6-vjeçare dhe Julio 7-vjeçare, janë të shurdhër dhe Rosales ishte e kujdesshme në lidhje me vaksinën relativisht të re dhe se si mund të ndikojë tek ata në 20 vjet, tha ajo. Megjithatë, pasi u ndal për tre muaj, Rosales i mori të dy fëmijët për goditjet e tyre të para në janar si norma e COVID-19 Infeksionet filluan të rriten në Kaliforninë Jugore.

“Unë u frikësova sepse ata janë të shurdhër, kështu që doja të prisja që fillimisht të shihja reagimin nga fëmijët e tjerë,” tha Rosales në një mëngjes të shkurtit të fundit në një klinikë vaksinash në Indian Hill Conference Center në Pomona. “Por kur pashë shumë njerëz, gjithnjë e më shumë njerëz të sëmurë, nuk doja që të ndodhte asgjë, kështu që u ndjeva si koha e duhur.”

Në Pomona, Rosales nuk është e vetme në hezitimin e saj për të vaksinuar fëmijët e saj. Qyteti, i gjashti më i madhi në kontenë e Los Anxhelosit, ka ndër normat më të ulëta të vaksinimit për fëmijët 5-11 vjeç.

Pabarazi e dukshme

Në të gjithë SHBA-në, 26% e fëmijëve 5-11 janë i vaksinuar plotësisht, krahasuar me 58% të adoleshentëve 12-17 vjeç. Në Kaliforni, 32% e fëmijëve më të vegjël janë plotësisht të vaksinuar, krahasuar me 66% të adoleshentëve.

Në LA County, ka xhepa të komuniteteve dhe qyteteve ku vaksinimi normat janë nën mesataren e qarkut prej 29% për fëmijët 5-11 vjeç që kanë marrë të paktën një goditje. Në skajin lindor të qarkut, Pomona po sheh një pabarazi të dukshme në normat e vaksinimit të fëmijëve në krahasim me fqinjët e saj.

Shkalla e vaksinimit të LA County për moshat 5-11 vjeç.
Shkalla e vaksinimit të Los Angeles County për moshat 5-11 vjeç që nga 6 mars 2022. Mesatarja në mbarë qarkun është 29% për fëmijët e moshës 5-11 vjeç që kanë marrë të paktën një vaksinë.

Ndër 10 qytetet më të populluara të qarkut, Pomona raportoi shkallën e dytë më të ulët të vaksinimit të fëmijëve me 25% që nga 6 marsi, sipas Departamenti i Shëndetit Publik të Qarkut LA. Vetëm Lancaster kishte një normë më të ulët në 24%.

Norma e Pomona-s, megjithatë, qëndron në kontrast të plotë me fqinjët e saj.

Normat e vaksinimit për fëmijët 5-11 vjeç në qytetet Walnut, Claremont dhe Diamond Bar janë përkatësisht rreth 81%, 79% dhe 70%. Ndërsa La Verne dhe San Dimas raportojnë një shkallë më të ulët të vaksinimit, 44%, të dyja janë shumë mbi Pomona.

Mungon besimi

Në pjesën e prapme të qendrës së konferencave Indian Hill në fund të shkurtit, rreshtat e karrigeve të zbrazëta rrethuan Rosales dhe dy fëmijët e saj ndërsa ata u ulën me durim gjatë periudhës së pritjes pas goditjes së dytë.

Ulur pranë Rosales dhe fëmijëve të saj, një familje tjetër, Miriam Ramirez dhe 10-vjeçarja Helen Jaurez, pritën pasi morën dozën e fundit. Ashtu si Rosales, edhe Ramirez ndaloi vaksinimin për shkak të frikës se fëmija i saj do të kishte një reagim të keq.

“Sigurisht që kisha frikë, nuk doja ta shihja atë të injektuar me ndonjë gjë që nuk i besoj,” tha Ramirez, duke mbajtur Helen në prehrin e saj. “Me gjithçka që shihni në internet, ju bën të mendoni dy herë.”

COVID vaccine rate among young children in Pomona shows ‘heartbreaking’ disparities – Daily Bulletin Source link COVID vaccine rate among young children in Pomona shows ‘heartbreaking’ disparities – Daily Bulletin

Related Articles

Back to top button