Local

As COVID Wanes, California Lawmakers Propose Strict Vaccination Requirements

Ένα παιδί λαμβάνει ενισχυτικό εμβολίου για τον COVID-19 στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο. Ευγενική προσφορά του County News Center

Ο κυβερνήτης Gavin Newsom χαλαρώνει τους περιορισμούς για τις μάσκες και δηλώνει ότι η πανδημία περνά σε μια λιγότερο κρίσιμη φάση. Ωστόσο, μια επιθετική πλάκα νομοσχεδίων που σχετίζονται με τον COVID-19 – για την επιβολή εμβολίων για παιδιά και εργαζόμενους, για να επιτραπεί σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών να κάνουν το εμβόλιο χωρίς τη γονική συναίνεση και πολλά άλλα – παραμένει στο παιχνίδι κάτω από τον θόλο του Καπιτωλίου.

ο ομάδα εργασίας για τα εμβόλια Δημοκρατικοί νομοθέτες πίσω από τις προτάσεις λένε ότι στόχος τους είναι να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, να βελτιώσουν την κρατική βάση δεδομένων εγγραφής εμβολίων και να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό και το εμβόλιο.

Συνολικά, η υιοθέτηση αυτών των νομοσχεδίων θα καταστήσει την Καλιφόρνια μια ακραία θέση μεταξύ των πολιτειών – και θα της έδινε τους αυστηρότερους κανονισμούς της χώρας για τον COVID-19. Άλλες πολιτείες εξετάζουν διάφορες εντολές και νομοθεσία που σχετίζονται με τον COVID-19, αλλά καμία δεν φαίνεται να έχει τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, που διευθύνεται από ορισμένους από τους πιο ισχυρούς νομοθέτες στο Σακραμέντο.

«Όλα αυτά τα νομοσχέδια προσπαθούν να φέρουν συνοχή, συνέπεια και σαφήνεια στη συνολική μας προσέγγιση και απάντηση στην πανδημία», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζος Νιούμαν του Φούλερτον, μέλος της ομάδας.

Οι λογαριασμοί:

  • SB 871 θα απαιτούσε όλα τα παιδιά 0 έως 17 ετών να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 για να παρακολουθήσουν τη φροντίδα παιδιών ή το σχολείο·
  • SB 866 θα επέτρεπε σε παιδιά 12 έως 17 ετών να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων·
  • SB 1479 θα απαιτούσε από τα σχολεία να συνεχίσουν τις δοκιμές και να δημιουργήσουν σχέδια δοκιμών·
  • SB 1018 θα απαιτούσε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες προωθούνται στους καταναλωτές·
  • SB 1464 θα ανάγκαζε τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου να επιβάλλουν εντολές για τη δημόσια υγεία·
  • ΑΒ 1993 θα απαιτούσε από όλους τους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων εργολάβων, να επιδείξουν απόδειξη εμβολίου για τον COVID-19 για να εργαστούν στην Καλιφόρνια·
  • ΑΒ 1797 θα έκανε αλλαγές στη βάση δεδομένων αρχείων εμβολιασμού της Καλιφόρνια·
  • ΑΒ 2098 θα επαναταξινόμησε την κοινοποίηση της «παραπληροφόρησης» για τον COVID-19 από γιατρούς και χειρουργούς ως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που θα οδηγούσε σε πειθαρχικά μέτρα.

Οι επικριτές είπαν ότι τα νομοσχέδια παραβιάζουν το απόρρητο της υγείας των παιδιών, παρεμβαίνουν στον τρόπο εργασίας των γιατρών, επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και βασίζονται σε εμβόλια που σε πολλές περιπτώσεις δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του COVID-19.

«Με αυτούς τους τύπους κανονισμών, δεν έχει σημασία ποιος είστε: Εάν εργάζεστε ή έχετε παιδιά στην Καλιφόρνια, θα επηρεαστείτε από αυτές τις εντολές», δήλωσε η Christina Hildebrand, επικεφαλής του A Voice for Choice, μιας ομάδας που επικεντρώνεται στην ενημέρωση. συναίνεση που αγωνίστηκε για τη διατήρηση των εξαιρέσεων προσωπικών πεποιθήσεων για τα απαιτούμενα εμβόλια από το 2015. «Αυτό συμβαίνει ενώ ο υπόλοιπος κόσμος απαλλάσσεται από τις εντολές και τις απαιτήσεις του COVID. και ο κυβερνήτης μιλάει για το πιο έξυπνο σχέδιό του και ότι περνάμε στην ενδημική φάση».

Πριν από δέκα μέρες Newsom είπε το κράτος γύριζε σελίδα και θα άρχιζε να αντιμετωπίζει τον COVID-19 ως ενδημικό, που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει την ασθένεια περισσότερο σαν γρίπη. Δευτέρα, Newsom είπε Η 11η Μαρτίου ήταν η τελευταία ημέρα που τα σχολεία θα τελούσαν υπό την εντολή κρατικής μάσκας, αν και η μάσκα θα εξακολουθούσε να απαιτείται για τη δημόσια συγκοινωνία και σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης.

Επίσης τη Δευτέρα, ο Mark Ghaly, κορυφαίος αξιωματούχος δημόσιας υγείας της πολιτείας, είπε ότι ενώ το κράτος απομακρύνεται από την κάλυψη, θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες παραλλαγές και έξαρση του COVID-19. Αναφέρθηκε στη συνηγορία του σχεδίου «SMARTER» της Newsom για τα εμβόλια, τα οποία είπε «υπήρξαν μεγάλο μέρος της επιτυχίας στην Καλιφόρνια».

Οι νομοθέτες πίσω από αυτά τα νομοσχέδια φαίνεται να αποσύρονται πριν από το Newsom για θέματα COVID-19. Η διοίκηση του Newsom δεν σχολίασε την εκκρεμή νομοθεσία. Ο κυβερνήτης επικεντρώνεται στο άνοιγμα της πολιτείας και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Καλιφορνέζοι αντιμετωπίζουν κόπωση από πανδημία.

Ο πολιτικός σύμβουλος του GOP, Mike Madrid, δήλωσε ότι ενώ μπορεί να φαίνεται ότι οι νομοθέτες και η Newsom βρίσκονται σε αντίθεση, στην πραγματικότητα είναι δύο πλευρές που κοιτάζουν προς τον ίδιο στόχο: μια απάντηση στην κρίση.

«Δίκαια προσπαθούν να βρουν λύση στην κατάσταση», είπε για τους νομοθέτες. «Προλαβαίνουν τον κυβερνήτη; Ναί. Πηγαίνουν σε διαφορετική κατεύθυνση; Ναί. Προσπαθούν να βρουν λύση; Ναί.”

Αυτό είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας, είπε η Μαδρίτη. Στις αρχές της πανδημίας, το Νομοθετικό Σώμα ανέβαλε στο Newsom για να καθορίσει την ημερήσια διάταξη επειδή υπήρχαν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες. Τώρα οπλισμένος με δεδομένα δύο ετών και ένα εμβόλιο, το νομοθετικό σώμα λειτουργεί με περισσότερες υπηρεσίες.

Είναι χαρακτηριστικό για το νομοθετικό σώμα να ανταποκρίνεται στα τρέχοντα γεγονότα με άμεση νομοθεσία και είναι δουλειά του να προωθήσει τα ζητήματα, δήλωσε η Kristina Bas Hamilton, πολιτική σύμβουλος στην KBH Advocacy.

«Το νομοθετικό σώμα είναι ένα ισότιμο σκέλος της κυβέρνησης που θέτει τις προτεραιότητές του και υποθέτοντας ότι θα πάρει τις ψήφους για να περάσουν λένε «κυβερνήτη, θέλουμε να πάτε πιο μακριά» και τότε είναι που αρχίζουν οι συζητήσεις», είπε η Kristina Bas Hamilton. πολιτικός σύμβουλος στην KBH Advocacy. «Είναι ο χορός της κρατικής κυβέρνησης».

Η φιλόδοξη νομοθεσία για τα εμβόλια ξεπερνά κατά πολύ αυτό που κάνουν τα άλλα κράτη.

Για παράδειγμα, το Νιου Χάμσαϊρ εξετάζει ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλλει ένα εμβόλιο εγκεκριμένο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για παιδιά σχολικής ηλικίας και η Νέα Υόρκη εξετάζει το ενδεχόμενο να απαιτήσει το εμβόλιο COVID-19 για τη φοίτηση στο σχολείο. Άλλες πολιτείες εξετάζουν τη νομοθεσία στο αντίθετο άκρο του φάσματος: Στην Αλαμπάμα, οι νομοθέτες εξετάζουν ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους εργοδότες να μηνύονται για τραυματισμό ή θάνατο από το εμβόλιο, εάν αυτό επιβάλλεται για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Πολιτειακών Νομοθετικών Σωμάτων .

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Νομοθετικό Σώμα της Καλιφόρνια με την υπερπλειονότητα των Δημοκρατικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο ενός αυστηρότερου πίνακα λογαριασμών για τον COVID.

«Παίρνουμε τον ρόλο της Καλιφόρνια στο έθνος πολύ σοβαρά», είπε ο Bas Hamilton. «Είναι μια κατάσταση στην οποία ορισμένες πολιτικές μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο από ό,τι σε άλλα μέρη. Το μέγεθος του κράτους από μόνο του δημιουργεί μια τεράστια ώθηση ενάντια στην υπόλοιπη χώρα να ακολουθήσει».

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Παν, Δημοκρατικός του Σακραμέντο και πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Γερουσίας, φέρει πολλά από τα νομοσχέδια. Ο Παν, ένας παιδίατρος, έχει βρεθεί στο επίκεντρο στο παρελθόν για την εισαγωγή αμφιλεγόμενων νομοσχεδίων που σχετίζονται με τα εμβόλια μέσω του Νομοθετικού Σώματος, έχοντας προηγουμένως εξαλείψει τις εξαιρέσεις προσωπικών πεποιθήσεων για τα παιδιά στα δημόσια σχολεία. Αύξησε επίσης τους κανόνες για τους γιατρούς που εκδίδουν ιατρικές εξαιρέσεις εμβολίων.

«Ο ιός δεν φεύγει», είπε ο Παν. «Και έτσι, δεν πρόκειται μόνο για προσωρινά μέτρα, αλλά χρειαζόμαστε συνεχή μέτρα για να διατηρήσουμε αυτόν τον ιό υπό έλεγχο».

Η νομοθετική ομάδα εργασίας αποτελείται από τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές Pan, Newman και Scott Wiener του Σαν Φρανσίσκο και τους Δημοκρατικούς βουλευτές Akilah Weber του San Diego, Buffy Wicks του Oakland, Cecilia Aguiar-Curry of Winters και Evan Low από το Cupertino. Όλα τα νομοσχέδια χρηματοδοτούνται από την ProtectUS, μια ομάδα υπέρ των εμβολίων που δημιουργήθηκε από την Crystal Strait, πρώην μέλος του προσωπικού της Pan.

Οι πιο αμφισβητούμενοι λογαριασμοί εμβολίων

Οι προτάσεις που αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο της πιο έντονης συζήτησης είναι οι δύο που θα επιβάλλουν τα εμβόλια στα σχολεία και στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με υποστηρικτές και επικριτές των νομοσχεδίων.

«Κάθε ένα από αυτά τα νομοσχέδια αφαιρεί τα πολιτικά δικαιώματα κάποιας ομάδας», είπε ο Γκρεγκ Γκλέιζερ, γενικός σύμβουλος για τους Ιατρούς για Ενημερωμένη Συναίνεση, μια ομάδα γιατρών που εδρεύει στο Νιούπορτ Μπιτς που αντιτίθεται σε όλες τις εντολές εμβολίων. «Η Καλιφόρνια έχει πραγματικά αποξενώσει οικογένειες και αυτό θα βγάλει περισσότερους ανθρώπους από την πολιτεία».

Τα προηγούμενα χρόνια, τα νομοσχέδια που σχετίζονται με τα εμβόλια έχουν αμφισβητηθεί τόσο έντονα που η αστυνομία αναγκάστηκε να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πρωτεύουσα και ο Παν αντιμετώπισε απειλές θανάτου.

«Πρόκειται για έναν ιό στον οποίο τα παιδιά μας είναι πολύ ανθεκτικά», είπε ο McKeeman, του Let Them Breathe, του συνασπισμού γονέων με έδρα το Σαν Ντιέγκο που αντιτίθεται στις μάσκες και τις εντολές εμβολίων. Η ομάδα μήνυσε επιτυχώς να ανατρέψει εντολή εμβολίου της Ενοποιημένης Σχολικής Περιφέρειας του Σαν Ντιέγκο. «Αυτή δεν είναι καν μια συζήτηση που θα έπρεπε να κάνουμε. Χωρίς μακροχρόνιες μελέτες και χωρίς έγκριση FDA για τις περισσότερες ηλικίες (των παιδιών) αυτό το νομοσχέδιο δεν θα έπρεπε να είχε εισαχθεί».

Ο COVID-19 είναι ήπιος για τα παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις και τα εμβολιασμένα παιδιά εξακολουθούν να μολύνουν τον ιό, αλλά ο Pan επισημαίνει περιπτώσεις κατά τις οποίες τα παιδιά αρρωσταίνουν πολύ, νοσηλεύονται ή ακόμη και πεθαίνουν από τις ασθένειες ως αιτία της εντολής. Μέχρι στιγμής στην Καλιφόρνια, 55 παιδιά έχουν πεθάνει από COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία κατάστασης.

«Δεν είναι εντάξει τα παιδιά να μένουν ανάπηρα και να πεθαίνουν ενώ περιμένουμε το τελικό πρόγραμμα», είπε ο Παν. «Ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε τα πάντα, δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε να τα σταματήσουμε».

Η Hildebrand, του A Voice for Choice, επισημαίνει τη γρήγορη εξέλιξη της πανδημίας με διάφορες εξάρσεις και διαρκώς μεταβαλλόμενες θεραπείες για την ασθένεια ως λόγους για να σταματήσουμε μια τέτοια εντολή.

«Είναι πρόωρο και αυθαίρετο», είπε η Hildebrand. «Προσθήκη του εμβολίου για παιδιά, παιδικός σταθμός έως 12 ετώνου βαθμός, είναι πολύ ευρύς. Το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό με τη μετάδοση και πρέπει να γίνουν περισσότερες κλινικές δοκιμές και μακροχρόνιες μελέτες. Θα πρέπει να αφεθεί στους γονείς και τους γιατρούς τους».

Δεδομένα που αναθεωρήθηκε από ερευνητές και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα, έδειξε ότι το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου στα παιδιά από ό,τι στους εφήβους. Προστατεύει όμως από σοβαρές ασθένειες. Εν τω μεταξύ, ο FDA πρόσφατα αναβάλει την έγκριση του εμβολίου για βρέφη και νήπια κάτω των 5 ετών έως ότου υπάρξουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με το πώς τα επηρεάζει ένα σχήμα τριών δόσεων.

Η εντολή εμβολίου για τους εργαζόμενους αντιμετωπίζει έντονη αντίθεση από επιχειρηματικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου της Καλιφόρνια της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων. Σε εθνικό επίπεδο, ο οργανισμός αμφισβήτησε επιτυχώς την ομοσπονδιακή εντολή στο χώρο εργασίας που ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο πολιτειακός διευθυντής του κεφαλαίου John Kabateck χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μια «παράλογα περιττή πολιτική» ειδικά τη στιγμή που ο κυβερνήτης δήλωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς και να αναγνωρίζει ότι η πανδημία γίνεται ενδημική.

«Γιατί στην πραγματικότητα θα θέλαμε να προωθήσουμε αυτό το είδος πολιτικής που επιβαρύνει περαιτέρω όχι μόνο τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αλλά όλους τους Καλιφορνέζους και τις κοινότητες;» αυτός είπε. «Αυτή η πολιτική είναι υπερβολικά αντιδραστική και υπερβολικά επαχθής για τους ήδη εκτεταμένους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που προσπαθούν να κρατήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές και τους ανθρώπους τους απασχολημένους».

Ο Wicks είπε ότι ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων στην πολιτεία συμβάλλει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού εμβολιασμού και ανέφερε εταιρείες όπως η United Airlines που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία τις δικές τους απαιτήσεις εμβολίων.

Άλλα νομοσχέδια

Το νομοσχέδιο της Wiener για να επιτρέπεται σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 χωρίς τη συναίνεση των γονέων συγκεντρώνει επίσης μεγάλη απώθηση.

«Ένας 12χρονος μπορεί να κάνει άμβλωση, εμβόλιο HPV, εμβόλιο κατά του Hep B, υπηρεσίες ψυχικής υγείας και υπηρεσίες ενδοοικογενειακής κακοποίησης», είπε. «Τους εμπιστευόμαστε να το κάνουν μόνοι τους και θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε (με το εμβόλιο για τον COVID-19) επίσης».

Οι επικριτές αντιτείνουν ότι αυτού του είδους το νομοσχέδιο παρεμβαίνει στη γονική επίβλεψη.

«Υπάρχουν πολλές αποφάσεις στις οποίες καθοδηγούμε τα παιδιά καθώς ωριμάζουν, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που έχουμε δει μεγάλη πίεση να εμβολιαστούν», είπε ο McKeeman. «Γι’ αυτό δεν μπορούν να οδηγήσουν ή να πιουν αλκοόλ ή να ενταχθούν στο στρατό μέχρι να φτάσουν σε μια ορισμένη ηλικία. Γιατί υπάρχει ένα επίπεδο ωριμότητας που συνδυάζεται με αποφάσεις που δεν αλλάζουν».

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο μητρώο εμβολιασμών της πολιτείας εγείρουν ερωτήματα για τους επικριτές σχετικά με το απόρρητο της υγείας των παιδιών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεται στα σχολεία πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα που δεν ισχύουν για αυτά και δεν είναι δικός τους ρόλος», είπε η Hildebrand. “Είναι ανησυχητικό ότι όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να δημοσιοποιηθούν.”

Ο Βέμπερ, ο οποίος πρότεινε το νομοσχέδιο, είπε ότι θα διευκολύνει τα σχολεία να ελέγξουν τον εμβολιασμό και θα τους αφήσει να δουν τι άλλα εμβόλια έχουν οι μαθητές τους σε περίπτωση που επιλέξουν να απαιτήσουν περισσότερα από αυτά που ήδη απαιτεί το κράτος. Η προσθήκη φυλής και εθνότητας στη βάση δεδομένων, είπε, θα επιτρέψει στους αξιωματούχους να στοχεύσουν τις προσπάθειες μάρκετινγκ για τη δημόσια υγεία με βάση τα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής, καμία αντίθεση δεν έχει εμφανιστεί στα νομοσχέδια για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για την απαίτηση από τις αρχές επιβολής του νόμου να τηρούν τις εντολές δημόσιας υγείας.

CalMatters είναι ένα δημοσιογραφικό εγχείρημα δημοσίου συμφέροντος που δεσμεύεται να εξηγήσει πώς λειτουργεί το Καπιτώλιο της πολιτείας της Καλιφόρνια και γιατί έχει σημασία.

Εμφάνιση σχολίωνAs COVID Wanes, California Lawmakers Propose Strict Vaccination Requirements Source link As COVID Wanes, California Lawmakers Propose Strict Vaccination Requirements

Related Articles

Back to top button